Klädkedjan Zara med flera satsar på 100 % hållbart tyg och material - till år 2025

Publicerad 2019-07-19

Ägaren av den spanska klädkedjan Zara offentliggjorde i veckan att jätten, tillsammans med klädföretag Inditex andra kedjor såsom Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius och Pull&Bear satsar på att år 2025 enbart använda 100 % hållbart material till sina kläder och accessoarer.

En glädjande nyhet som förhoppningsvis blir en trendsättare inom branschen. Medvetenheten om en ohållbar konsumtion har ökat bland den gemene konsumenten och second hand-shopping är inte bara längre något som betraktas som trendigt, utan som någon nödvändigt.

Utöver detta mål, som går väl i linje med FN:s globala hållbarhetsmål, har Inditex satt upp flertalet andra hållbarhetsmål. Samma år, 2025, ska exempelvis Zara’s butiker, fabriker och högkvarter använda sig av minst 80 % förnybar energi.  Dessutom jobbar moderföretaget redan idag med flertalet tillvägagångssätt för en mer hållbar konsumtion, genom bland annat partnerskap med Röda Korset för återanvändning av kläder samt genom att ge kunder möjligheten att lämna in sina använda kläder i deras butiker.