Växtverket är ett svenskt pionjärföretag från Skåne. Vi har i flera år utvecklat och utvärderat unika inomhusodlingssystem och modeller. Visionen är att skapa förutsättningar för hållbara lösningar inom livsmedelskedjan med nyskapande teknik i en och expansiv tillväxtbransch. Vårt nya bolag bildades 2019 och drivs av entreprenörer med bas i Landskrona. Vi har sedan 2013 utfört inomhusodlingsprojekt och samarbetat med flera aktörer inom branschen. Detta projekt går ut på att skapa förutsättningar för ett självförsörjande och hållbart samhälle med innovativa odlingslösningar inom livsmedelskedjan.
Vårt mål är att etablera en prototypanläggning som bidrar till minskad efterfrågan på importerade grönsaker och skapa arbetstillfällen på orten. Vi ska använda innovativa lösningar som stärker hållbar utveckling och skapar lokala förutsättningar för marknadsanpassad och skalbar matproduktion.
När finansiering finns på plats hyrs en fastighet eller lokal för vår prototyp anläggning.
Prototypen ska utvärderas i 12 månader, där vi försöker nå full produktionspotential och etablera oss som grönsak och frukt-leverantör i Sverige.

Genom projektet skapas förutsättningar att nå FNs klimatmål:
2: Säkra matproduktion
3: Hälsosammare kost utan gift och bekämpningsmedel
8. Nya arbetstillfällen skapas.
9. Vi skapar nya industrigrenar
11. Vi skapar förutsättningar för städer och samhällen att bli självförsörjande
13. Vi minskar matproduktionens klimatavtryck
14. Vi tar minskar övergödning och utsläpp av kemikalier

Projektet utvärderas efter 24 Månader där möjligheter för ekonomisk bärighet utvärderas. Ett initiativ från entreprenör och tidigare ägare i Neco AB - Fredrik Sjöholm Local food nodes - Lokala reko-ring-nätverk bestående av konsumenter, producenter och förädlare.

Sydsveriges matvaruhandel.
På sikt, Sveriges matimport. Närpoducerad mat åt lokala konsumenter
På sikt expandera med försäljning via matvaruhandel.
Minskad matimport genom att odla Svensk mat. 4000 2019-11-01 -- 2022-03-30 Vi drev tidigare Neco AB men har förändrad ägarstruktur 2019.
Bolaget är inte etablerat ännu, i uppstartsfas

Vår vision är att bygga en prototypanläggning som är tillräckligt stor för att bära sig ekonomiskt inom 2 år. Detta kommer skapa nya lokala arbetstillfällen och Svenska grönsaker, året runt vilket bidrar till minskad import och klimatpåverkan samt ett självförsörjande samhälle.

I nyheterna:
https://www.sydsvenskan.se/2015-08-03/neco-skapar-framtidens-jordbruk-i-landskrona
Utnämnelser
https://foretagare.helsingborg.se/naringslivet-i-helsingborg/foretagsstjarnor/lista-over-foretagsstjarnor/neco-norden-ab/
https://www.landskrona.se/nyhetsarkiv/grattis-neco-arets-framtidsforetagare-i-helsingborgsregionen/
http://www.Kollom.se projekt i Sjöbo kommun:
https://www.hd.se/2017-06-13/hyllat-odlingsforetag-i-nytt-landsbygdsprojekt?redirected=1 Växtverket  (Företag)
Skåne län, Landskrona
tbd Hållbara städer och samhällen Ingen hunger Hälsa och välbefinnande Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt Hållbar industri, innovationer och infrastruktur Hållbar konsumtion och produktion Bekämpa klimatförändringarna Hav och marina resurser  hållbar mat närproducerat giftfritt utan bekämpningsmedel energieffektivt koldioxid bindande  local  food  nodes  frukt  bär  jordgubbar  basilika sallat  lokalt  svensk mat  svenskt  Du måste vara inloggad för att kunna kontakta projektet. Klicka här för att skapa ett konto. Har du redan ett konto, klicka här för att logga in.