Sproutly är ett 2 år gammalt företag skapt av Munkagrodden. Jonas, son till Eva och Kenneth som är ägare av Munkagrodden, är delägare i Sproutly.

Sproutly säljer odlingsburkar och frön för hemmaodling av groddar och skott via e-handel medan Munkagrodden säljer färdiga groddar och skott till de flesta livsmedelbutiker runt om i Sverige.

Boken "Groddar och Skott - Framtidens mat" kommer att vara en perfekt handbok till de som behöver hjälp med att vidga sitt perspektiv på groddar från pynt och dekoration till näringstät basföda.


(Inledning bok)
Välkommen till en introduktion av framtidens mat. I samband med ökad medvetenhet om miljö och folkhälsa ges det utrymme till nya produkter att träda fram. I denna bok introducerar vi er till hemmaodling av groddar och skott, en produkt som gör sig unik genom att ha en lägre vikt vid frakt än vid konsumtion, då den under transport tar form i ett slutet frö med hög densitet och vid konsumtion har öppnats upp till en näringstät och biotillgänglig grodd med en tre till sex gånger högre vikt – detta med endast vatten till hjälp.

(bakgrund)
I den här boken hjälper Jonas och Annika dig att ändra din syn på groddar och skott från pynt och dekoration till näringstät och lättsmält basföda. De tar upp hela 19 olika sorters frön som lämpar sig för odling av groddar och skott och förklarar detaljerat hur man driver upp dem på bästa sätt. I receptsamlingen får du lära dig hur man med groddar som bas gör sallader, bröd, biffar, gröt, dressingar och många fler spännande maträtter.

Jonas är en 23 år gammal entreprenör. Han är delägare och VD för företaget Sproutly, som säljer frön och odlingsburkar för hemmaodling av groddar och skott. Hans föräldrar driver företagen Munkagrodden och Nyttogrönt, som har producerat groddar och skott till svenska livsmedelsbutiker under snart 30 års tid.

Annika är känd som trädgårdsfotograf och genom sitt Instagramkonto @annikasnaturligating där hon har 46 000 följare. Som eftertraktad föreläsare håller Annika i ett flertal föreläsningar och workshops om groddar och skott under höst-, vinter- och vårmånaderna, många av dem tillsammans med Jonas.
Projektets syfte är att få så många svenskar att börja odla groddar och skott och använda det som basföda i maträtter, där de gör riktig skillnad. Vi har som framtidsvision att öka vårt sortiment av svenska frön för groddodling. Något som nästan är helt obefintligt på den svenska marknaden. Vi har 3 skånska bönder vars frön vi kommer blanda ihop till en "fröblandning". Denna fröblandning kommer att försöka göra till vår mest sålda fröblandning genom att ha den i alla startpaket. Sproutly Alla som är intresserade för att odla hemmaodlade groddar och skott. Till en början Sverige, därefter Danmark. 150000 Sproutly AB  (Företag)
Skåne län, Ängelholm Hälsa och välbefinnande  Groddar skott hälsa miljö utbildning odling sproutly  Du måste vara inloggad för att kunna kontakta projektet. Klicka här för att skapa ett konto. Har du redan ett konto, klicka här för att logga in.